Tacksamhets lagen! “karma”

karma

Tacksamhetens lag:

Och i andra världsdelar blir det bara fattigare och fattigare och dör av hunger i de andra länderna som inte har ett samhälle som vi har. Här äter vi så mycket och så fel att bypassoperationer är mycket vanligare än man kan tro. Och det vet vi ju alla att ju mer vi bara tar ju mindre blir det kvar till nästa generation. Om vi tog lika mycket av allt så skulle alla kunna äta sig mätta på kvällen innan vi somnar.

Och då kanske du tänker vad kan jag göra så det bli bättre? Vi i dessa rika länder lever mycket över våra tillgångar och vi blir fetare och sjukare, då menar jag psykiska sjukdomar som utbrändhet, deprimerad, PTSD, och denna mobbing som vi vuxna utsätter andra för. Just mobbing kommer oftast från oss vuxna, ”barn gör inte det vi säger, utan gör det vi vuxna gör”. Det uttrycket har du säkert hört. Jag läste ett fint citat på FB; ”Om man tänker som man alltid har tänkt, kommer man att göra som man alltid har gjort, och då kommer det att bli som det alltid har varit.” -okänd-

Vi som har smärtor i hela kroppen av att stressa har fått jobba i fel arbetsställning av att det inte är ergonomiskt på den plats vi är på av besparingar, inte nog med det vi ska jobba som om vi vore tre personer i en. Vi har svårt att komma ut och vara med i samhället och kunna ge till välfärden. Allt räknas i tid, ”tid är pengar brukar man säga”.

Det finns alltid något att göra!

Du kan börja tänka på hur mycket du handlar och hur mycket du kastar varje månad. Och tänka på att handla det vi behöver och vad vi ska använda det till. Många gånger inkl. mig själv, måste tänka på om jag verkligen behöver det där som var så snyggt, eller om jag behöver de kläder som man köper på impulsköp. Har jag kvar ansiktskräm så behöver jag ingen ny. Vi är så vana att alltid köpa något som vi egentillgen inte behöver, vi gör det av bara vanan och det är därför jag skriver att tänk på,” behöver jag verkligen detta”?

Denna karma som jag försöker att tala om är viktig att göra något åt, vår dagliga karma har med vårat vardagliga liv att göra. Genom att inte bara ta, så ge mer än du tar så kommer det att ge resultat i världen. Jag menar att du kan ge så får du det tillbaka av någon annan det är så universum fungerar. Man kan tänka på att ge två, ta en själv så kommer det tillbaka dubbelt. Och vi kan donera en hundralapp till någon som ligger dig varmt om hjärtat.

Du kan ge en peng till exp. Hemlösa katter eller hundar eller något annat djur som behöver din hjälp. Det är viktigt att du värnar om det som ligger dig varmt om hjärtat, så känner du dig delaktig i att förändra vårat beteende och synsätt om att det finns visst något som vi alla kan göra. Vi kanske säger till oss själva, att det spelar ingen roll vad jag gör för det blir inte bättre. Tänk inte så!

Jag tror att under denna period med detta virus som härjar runt oss, får oss att tänka på vad är det vi håller på med. Det har mycket med hur vi hantera våra djur och medmänniskor, under flera tusen år har vi behandlat våra djur och människor som inte har någon självbestämmande respektlöst, bara för att vi ska tjäna pengar på dem. Och nu slår det tillbaka på oss alla, viruset skiter i vem du är, eller vad du har för sexuell läggning, den skiter i vilken hudfärg, den skiter i om du är rik eller fattig. Det är väl så vi ska tänka, och inte sätta oss i en harakiriordning, vi är lika mycket värda inför universum.

Vi är alla små och hjälplösa under sådana här förhållande, och jag tror ju mer positivt och kärleksfullt vi börja att tänka om varandra, och se lösningarna i det hela och skita i vad det kostar. Det som sker på andra sidan jorden som skadar våran natur och djur, skadar även oss här. Så en bra investering till alla är att hjälpa de som inte har resurserna att förändra sitt levnads sett. Vi sitter och räknar igel oss om vad saker kostar, istället ska vi för våran egen del agera för vi gör ju det till oss själva i långa loppet. Byt tjänster med varandra och se till att det blir en gynnsam affär utan pengar, för när man lyssnar på nyheterna så handlar allt om våra pengar oss i mellan länderna. För en gång skull kan ni myndigheter göra rätt för mänskligheten. Det är min åsikt! ?   

Som jag såg ett citat på FB. Att åka flyg mellan Bromma och Arlanda som är endast 4 mil i mellan. Idiot!

Behöver vi flyga över till andra sidan jorden för ett affärsmöte och sen flyga hem igen? Behöver vi ha dessa fina bilder på våra vilda djur som tigern, lejonet, och elefanterna som ska bära runt oss på sightseeingturer, och våra hästar som inte ens får vatten och mat bara för att vi ska åka runt på tur så de stupar mitt i stan. Ska vi behandla våra kära djur på detta vis? Vi behöver dem lika mycket som de behöver oss. Så visa tacksamhet till våra djur så får vi tillbaka det. KARMA!

Varför ska bara en del jobba så mycket att de bränner ut sig, och en del får inte ens en chans komma ut på arbetsmarknaden pga. en nedsättning av någon form? Varför ska politikerna tjäna så mycket pengar och ta av våra skattepengar? Är inte sjukhuspersonal lika viktiga? Eller är inte alla som arbetar med människor och djur lika viktiga som politikerna? Ska inte de också ha 130,000 kr i månaden?!!!!!!!!!!!!!!

Det är inte fel att tjäna pengar och det är ett verktyg, men hur vi använder dem som är problemet! Jag har skrivit innan att de vi ger får vi tillbaka, med råge. Så var snäll mot dem du möter djur och medmänniskor, så ska du se att du får tillbaka det. Men om du är elak mot andra så får du det tillbaka förr eller senare. Tiofaldigt! ”Man brukar säga en del blir straffade medsamma”. ?

Nu när vi vet så mycket om vad vi inte ska göra så blundar vi! ”Det är obekvämt att se hur vi har misslyckats med vårta sett att tjäna och vårda våra djur, och medmänniskor”. Nu när vi har en så smarta tekniker med telefoner, datorer, och vi kan ha gruppsamtal och videokonferenser så använder vi det inte fullt ut. Nu har det kommit en ny teknik som hjälper oss att kunna kommunicera med varandra oas. språk du talar, ditt språk och den översätter till de språk som den andre talar. Så du kan inte säga att du inte förstår vad den andre säger. Du har även ett översättningsprogram i din smartphone. Ladda ner den appen! Kroppsspråket kan vi också använda oss av, de fem sinnena vi har, har även djuren.   

Och vi människor säger att vi har den högsta intelligensen, har vi verkligen det?

Frid & Kärlek

Susanne