Dagens änglatarotkort!

dagens änglatarotkort

Dagens änglatarotkort!

Kort 15. Ego, Djävulen.

Änglarna vill att du ska veta att känslan av fångenskap du känner inte är äkta. Detta kort indikerar att flera av dina känslor härrör från bekymmer som inte finns i verkligheten. Ge därför dina rädslor till gud och änglarna och be om deras hjälp att anta en mer positiv syn på den här situationen.

Detta kort indikerar också att du fokuserar på materiella sker i livet. himlen vet att du, som alla andra hr materiella behov, omvärdera varför du vill skaffa dessa saker. Kanske försöker du fylla ett känslomässigt tom rum, vilket materiella sker aldrig kan göra. Vad du verkligen längtar efter är inre frid genom en andlig vägledning.

Kortet betyder också:

Vägran att se sanningen eller ta personligt ansvar för situationen. Missbruk av något slag det kan vara något som att handla onödiga saker till att det blir förmycket av att vara beroende av något som försämrar ditt liv. Det kan vara en frestelse som ger dej en svår skuldkänsla som att spela bort sina pengar och det blir som en ond cirkel. Det kan vara att man är utsatt för maktmissbruk och att man har lämnat sitt självbestämmande till någon annan som exp. mannen eller kvinnan i en relation.

I denna situationen behöver man söka hjälp om den är svår att ta sig ut ur. Du kan be änglarna om vägledning och mod att tar dej ur denna situation och de hjälper dig gärna om du bara be dem.

Info från, Jolanda den tredjes bok om tarot.

I jungianska termer skulle vi kunna betrakta djävulen som den kollektiva ”skuggan”, som den patriarkaliska kulturen projicerar på kvinnor, och som, enligt den patriarkaliska religionens uppfattning, ”ska hållas på plats”.

Djävulen indikerar patologisk svartsjuka, sexuell dominans, sadomasochism, brist på tillit och öppenhet, även misshandel, fysisk, psykisk eller emotionell.

Från ett kvinnligt perspektiv skulle djävulen kunna symbolisera den sociala och bibliska statens slavmodell.

Pan blev, och är, perverterad och förvanskad av den medeltida kyrkan till den kristna djävulen. Häxor tror inte på bibelns version av djävulen, alltså dyrkar hon heller ingen sådan helveteskraft.

Filosofin ”jag är bättre än du och värd högre lön”, är statens hjärta, den hierarkiska modellens glorifiering. ”Makt över – modellen” etablerar dominans och hierarki, i stället för de naturliga lagarna i universum, den ekologiska livsföringen, som hävdar att allting, och alla människor, har samma värde.

En dikt till Pan.

Den behornade guden.

Fri att vara vild utan att vara grym.

Fri att vara arg utan att bli våldsam.

Fri att vara sexuell utan att betvinga.

Fri att vara spirituell utan att vara avkönad.

Han är i sanning fri att älska, och sjöjungfrurna, vilka är gudinnorna, sjunger för honom.

Frid & Kärlek

Susanne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *